Ofte stilte spørsmål

Hvor mye strøm kan jeg produsere?

Det er avhengig av flere faktorer slik som lokasjon, høyde, tak, vinkel, omgivelser etc. Ved å benytte deg av vår smarte kalkulator kan du få et estimat over hvor mye du kan produsere og spare.

Hvor lang er leveringstiden?

Når du har signert ordre/avtale vil vi sette igang prosess og planlegging. Du vil da innen 1-2 uker få tildelt en monteringstid på ditt anlegg. Normalt tar det ca. 4-6 uker fra bestilling til montering, men ved høy pågang kan det ta noe lengre tid.

Hva gjør jeg med energien som jeg har produsert men som jeg ikke får brukt?

Når solcellepanelene produserer mer strøm enn det du bruker kan du selge strømmen ute på elnettet. Etter «plusskundeordningen» har du som forbruker rett på dette. Ta kontakt så hjelper vi deg!

Hva med skygge eller snø?

Solcellepanelene bør stå uhindret uten f.eks skygge, snø og is. Derfor gjør vi nødvendige beregninger for alle prosjekter, slik at solcellepanelene står optimalt. Da beregner vi også snølast, slik at utstyret tåler snølast som er oppgitt av din kommune.

Må jeg jevnlig opp på taket for å vedlikeholde?

Våre kunder går nesten aldri opp på taket. Regnet i landet kommer godt med når det gjelder solcellepanel, og dermed blir panelene naturlig renset. Dersom det er lite nedbør så må man kanskje forsiktig opp for å koste vekk smuss, løv og annet som legger seg på panelene.

Må jeg søke tillatelse?

Nei, i utgangspunktet ikke så lenge anlegget følger samme vinkel som taket ditt. Dette er nedfestet i Plan- og bygningsloven. Likevel finnes det enkelte unntak i enkelte kommuner. Dersom du bor i et vernet bygg, i strandsonen eller offentlige rom kan også andre regler gjelde. Ta kontakt med oss dersom du er usikker.

Hvor lenge varer solcellepanelene?

Våre solcellepanel har 12 års produktgaranti og 83% effektgaranti etter 30 år. Over tid vil effekten bli noe redusert. En investering på 200 000,- i dag vil bety en investering på ca. 7 800 kr i året. Våre leverandører jobber også stadig med å installere solcellepanel som har minimalt med effekttap gjennom årene.

Hvordan kan jeg finansiere anlegget?

Normalt ordnes finansiering gjennom bank som har finansiering på bolig. Dette ordnes ved at man låner opp nødvendig beløp på bolig og nedbetaler sammen med boliglån. I og med at dette er en langsiktig investering, vil dette ofte være den beste og billigste finansieringen.

Hvordan foregår betaling?

Normalt betaler du 40% av totalprisen to uker før montering, 40% ved oppstart av montering og 20% når montør har ferdigstilt arbeidet og anlegget er i drift.

Øker boligverdien min med solcelleanlegget?

Solcelleanlegg øker boligverdien, både i form av at neste boligeier vil ha glede av lavere strømregninger men også et mer miljøvennlig hus. Ved salg eller utleie av bolig kreves det at boligen energimerkes, og ved å ha solcelleanlegg vil denne merkingen forbedres.

Fungerer anlegget ved strømbrudd?

Av sikkerhetsmessige årsaker vil solcelleanlegget bli koblet ut automatisk ved strømbrudd, ettersom det kan være arbeid som pågår på strømnettet.

Hvor lang tid tar det å montere anlegget?

Vi beregner 1 dag for 10 panel, i tillegg til 1 dag for oppstart og nedrigg. Det betyr at 30 panel tar omtrent 3-4 dager.

Kan jeg installere anlegget selv?

Vi anbefaler at hele anlegget blir installert av våre montører. Da beholder du også garanti. I enkelte tilfeller kan vi avtale at kjøper installerer selv takfester og solceller. Når det gjelder el-installasjonen så må dette utføres av en godkjent installatør.

Tilbyr dere strøm utenom solcellepanel?

Per dags dato gjør vi ikke det. Vi bistår derimot alle våre kunder med å ta gode rasjonelle valg med å tegne gode avtaler med strømleverandører som sikrer strøm til huset når du ikke får produsert nok strøm med solcellepanelene. Ta derfor kontakt med oss dersom du lurer på noe.

Lurer du på noe mer?

Fikk du ikke svar på det du lurte på, ta kontakt med oss her. kontakt@hiti.no.

Kontakt